بتن | انواع خدمات نمونه گیری از بتن تازه ،کرگیری و تست میلگرد درمعتبرترین آزمایشگاه تهران
انجام آزمایش بتن برای بررسی پارامترهای مقاومتی این متریال
میتوان گفت که بتن از پرمصرفترین مواد اولیه ساختمانسازی است که در ساختمانهای بتنی و فولادی از آن استفاده میشود. باتوجه به این که این متریال، یک مصالح آماده نیست و باید با ترکیب مواد اولیه مختلف مانند سیمان آب ساخته شود، پارامترهای مقاومتی آن میتواند متغیر باشد. از طرف دیگر در صنعت ساختمانسازی تمام پارامترهای بتن مورد استفاده باید مطابق با آییننامههای تعریف شده باشد. به همین خاطر انجام انواع آزمایشها مانند نمونه گیری از بتن تازه، اسلامپ، کرگیری و چکش اشمیت برای بررسی این پارامترها یک امر ضروری است. هر یک از این آزمایشها شرایط مخصوص به خود را دارد و باید توسط ابزارهای مخصوص و تحت نظر آزمایشگاههای مورد تایید سازمانهای ذیصلاح مانند سازمان نظام مهندسی و سازمان ملی استاندارد انجام شود.
کرگیری بتن چیست؟
کرگیری (concrete core drilling) که به آن مغزهگیری بتن نیز گفته میشود، یکی از آزمایشهای رایج بتن در صنعت ساختمانسازی است. البته باید اشاره کرد از کرگیری بتن برای ایجاد مسیرهای دایرهای در این متریال نیز استفاده میشود. چرا که امکان تعبیه این مسیرها در هنگام بتنریزی وجود ندارد. هرچند که بهطور کلی مطابق قوانین آییننامه بتن، ایجاد حفره در این متریال توصیه نمیشود و مقاومت آن را پایین میآورد. به همین خاطر از کرگیری بیشتر برای انجام آزمایش مغزهگیری استفاده میشود.
انجام کرگیری با یک دریل مخصوص با هستههای الماس صورت میگیرد. این دریل یک حفره کاملا صاف و صیقلی روی بتن ایجاد میکند تا یک راه عبور لوله در آن ایجاد یا یک نمونه برای انجام تست بتن از آن تهیه شود. بسته به نوع دریل، روش کار آن میتواند متفاوت باشد. بیشتر دریلهای امروزی کار کرگیری را بهصورت کاملا خودکار انجام میدهند و به تنظیم دستی آنها نیازی نیست.
این دریلها میتوانند استوانههایی با قطر 10 میلیمتر الی 180 سانتیمتر را از این متریال خارج کنند. باید اشاره کرد که کرگیری بتن در انواع مسلح و غیر مسلح این متریال انجام میشود. هرچند که کرگیری از بتنهای مسلح دشواریهای بیشتری دارد. چرا که این نوع بتنها مقاومت بسیار بیشتری دارند و درون آنها از میلگرد استفاده شده است. به همین خاطر کرگیری بتنهای مسلح باید توسط نیروهای متخصص و باتجربه انجام شود.
چرا از کرگیری بتن استفاده میشود؟

بهطور کلی هدف از انجام کرگیری، ایجاد یک حفره استوانهای درون بتن است. حال در برخی از موارد این حفره برای عبور خطوط لوله یا سیم طراحی میشود و در برخی موارد دیگر از این حفره استوانهای نمونهای استخراج شده و برای بررسی پارامترهای مقاومتی بتن به آزمایشگاه برده میشود. هر دو کاربرد کرگیری بسیار رایج است و بسته به شرایط سازه از آنها استفاده میشود. با دلایل انجام کرگیری در ساختمانهای بتنی بهطور کامل آشنا میشویم.

استفاده از کرگیری برای ایجاد مسیر عبور لوله یا سیمکشی
در بسیاری از موارد، بعد از پایان ساخت یک سازه بتنی به ایجاد مسیرهای لوله یا سیمکشی نیاز است. باتوجه به این که نمیتوان اسکلت بتنی ساختمان را با ابزارهای دستی و غیر دقیق برای ایجاد مسیر تخریب کرد، برای این کار باید از کرگیری بتن استفاده نمود. این کار باوجود این که تاثیر منفی روی مقاومت و استحکام بتن دارد؛ اما بهترین و اصولیترین راه برای ایجاد حفره در این متریال بهشمار میآید.
در این روش دریل مخصوص کرگیری بتن، قسمتی از اسکلت ساختمان را سوراخ میکند تا مسیری برای عبور لوله یا سیم در آن ایجاد شود. باتوجه به حساسیت بسیار زیاد کرگیری، این کار باید توسط تکنسینهای مجرب انجام شود.
انجام کرگیری برای تست مغزهگیری بتن
یکی دیگر از کاربردهای اصلی کرگیری بتن، انجام آن برای تست مغزهگیری این متریال است. در بسیاری از پروژههای ساختمانی باید قسمتی از بتن برای انجام آزمایشهای مختلف از اسکلت ساختمان جدا شود. یکی از بهترین روشها برای این کار، کرگیری است. چرا که با این روش کمترین آسیب به اسکلت ساختمان وارد میشود و یک نمونه آزمایشگاهی کاملا استاندارد و بدون تغییر ساختاری از ستونها یا تیرها خارج میشود. با استفاده از روش کرگیری میتوان یک استوانه بتنی را از سازه خارج نمود تا انواع آزمایشها مانند تست اولتراسونیک بتن روی آن انجام شود.
انواع تست بتن را بشناسید
آزمایشهای بتن تنها به مغزهگیری محدود نمیشوند و انواع بسیار متنوعی دارند. برخی از این آزمایشها مانند آزمایش اسلامپ ونمونه گیری تازه برای قبل ویا حین بتنریزی و برخی دیگر مانند چکش اشمیت برای تخمین مقاومت فشاری استفاده میشود. عموما بیشتر آزمایشها مانند چکش اشمیت و تست اولتراسونیک غیر مخرب هستند اما برخی از آنها مانند کرگیری جزو آزمایشهای مخرب بهشمار میآیند. شما میتوانید انواع آزمایشهای مخرب و غیر مخرب بتن خود را به شرکت مهندسین مشاور پایا راد بسپارید. با انواع آزمایش مصالح بتنی آشنا میشویم.
آزمایش بتن تازه
یکی از جامعترین دستهبندیهای کنترل، آزمایش بتن تازه است. در این دستهبندی آزمایشهای مختلفی مانند آزمایش اسلامپ قرار میگیرند که مولفههای مختلف مصالح مانند زمان گیرش و آب انداختن را بررسی میکند. این آزمایشها اهمیت بسیار زیادی در ساختمانسازی دارند. چرا که با انجام آنها میتوان عیار مصالح را قبل از ساخت سازه مشخص کرد. در بسیاری از موارد با انجام این نوع آزمایشها میتوان بتون بیکیفیت را تشخیص داد و از استفاده از آن در ساخت سازه خودداری کرد.

از جمله آزمایشهای بتن تازه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- آزمایش درصد هوا
- آزمایش اسلامپ
- تست تعیین دما
- آزمایش وزن مخصوص
آزمایش اسلامپ
آزمایش اسلامپ بتن که برای بررسی روانی این مصالح استفاده میشود، یکی از مهمترین انواع آزمایشهای بتنهای تازه بهشمار میآید. چرا که روانی تاثیر مستقیمی روی کارایی آن دارد. روانی مولفههای مهم در استفاده از این متریال است. هر چه روانی بیشتر باشد، کار با آن راحتتر میباشد. هرچند که روانی این متریال نباید از حد مشخصی نیز بیشتر باشد. در آزمایش اسلامپ، پس از برداشتن مخروط اسلامپ، بتن باید حالت خود را حفظ کرده و کمی ارتفاع آن کاهش پیدا کند. ریزش کامل استوانه یا عدم تغییر حالت آن نشاندهنده نامناسب بودن نسبت آب به سیمان در ترکیب بتن است.

تست التراسونیک
آزمایشهای مخرب بتن، خسارت زیادی به سازه وارد میکنند و متخصصین حوزه ساختوساز همواره به دنبال روشهایی هستند که بدون انجام تستهای مخرب، عیار و مقاومت بتن سازه خود را مشخص کنند. تست اولتراسونیک بتن یا آزمایش سرعت پالس فراصوت یکی از بهترین انواع تست غیر مخرب بتن است. در این آزمایش، کیفیت و آسیبهای موجود در این متریال بررسی میشود.
باید اشاره کرد که از زمانهای قدیم از این آزمایش برای تست کیفی اتصالات جوشی استفاده میشد اما با پیشرفت تکنولوژی از تست اولتراسونیک در بررسی کیفی مصالح بتنی نیز استفاده میشود. دستگاه اولتراسونیک امواج صوتی را به داخل بتن ارسال میکند و سپس با بررسی سرعت عبور این امواج، خواص الاستیکی و چگالی این متریال را بهدست میآورد. از جمله کاربردهای این آزمایش مدرن و غیر مخرب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بررسی وجود ترک در سطح داخلی مصالح بتنی
- اندازهگیری مقاومت فشاری
- بررسی یکنواختی بتن
- اندازهگیری عمق ترکهای ایجاد شده روی سطح بتن

باید اشاره کرد که یکی از اصلیترین مزایای تست اولتراسونیک، امکان دسترسی به ترکهای داخلی سازههای بتنی است. چرا که با تستهای ظاهری مانند تست چکش اشمیت، امکان بررسی ایرادات عمقی بتن وجود ندارد. از طرف دیگر این تست از نظر هزینه نیز گزینهای بسیار مناسب بهشمار میآید. هرچند که وجود میلگرد در بتنهای مسلح میتواند نتیجه این آزمایش را تحت تاثیر قرار دهد.
آزمایش بتن 7 روزه
یکی از مهمترین آزمایشهای بتن، آزمایش 7 روزه این متریال است. همانطور که میدانید بتن را باید در دورههای 7 روزه و 28 روزه از نظر مقاومت فشاری، مقدار حباب هوا و مقاومت کششی مورد بررسی قرار داد. باوجود این که بیشینه مقاومت بتن در 28 الی 30 روز به دست میآید؛ اما با نمونه گیری از بتن 7 روزه نیز میتوان این مولفههای مهم را بررسی کرد. چرا که ساخت قسمتهای دیگر سازه به صحتسنجی مشخصههای مقاومتی این متریال بستگی دارد. اگر در این آزمایش، بتن از نظر مقاومت فشاری در وضعیت مناسبی قرار نداشته باشد، باید در مراحل بعدی ساخت تجدید نظر کرد.
آزمایش چکش اشمیت
یکی دیگر از آزمایشهای غیر مخرب و بسیار رایج مصالح بتنی، آزمایش چکش اشمیت است. سرعت انجام این آزمایش بسیار بالا است و روش انجام آن نیز بسیار آسان میباشد. در این آزمایش یک چکش مخصوص که با نام چکش اشمیت شناخته میشود، نیروی مشخصی را به یک قسمت بتنی از سازه وارد میکند. در مرحله بعد فنر چکش آزاد میشود و تکنسین آزمایشگاه عدد روی چکش را یادداشت میکند. با بررسی این عدد میتوان مقاومت فشاری بتن را تعیین کرد. باوجود سادگی این روش، با استفاده از آن نمیتوان بسیاری از عیوب موجود در بتن را مشخص کرد و آزمایش چکش اشمیت صرفا یک آزمایش سطحی است.
تست میلگرد و ارتباط آن با آزمایش بتن
در سازههای بتنی برای جبران مقاومت کششی بتن از میلگرد استفاده میشود. به همین خاطر آزمایش میلگرد از نظر مقاومت کششی و فشاری اهمیت زیادی در صحتسنجی مقاومت و استحکام این نوع سازهها دارد. در واقع برای بررسی نهایی مقاومت یک سازه بتنی باید نتایج هر دو آزمایش میلگرد و بتن را بهصورت ترکیبی بررسی کرد. یکی از مهمترین آزمایشهای میلگرد، تست کششی آن است. در این آزمایش مقاومت کششی این مصالح پرکاربرد ساختمانی بهصورت کامل بررسی میشود.
تست کشش و خمش میلگرد
میلگرد مقاومت بسیار خوبی در برابر نیروهای کششی و تنشهای ناگهانی دارد. این امر دقیقا برخلاف پارامترهای مقاومتی مصالح بتنی است. مقاومت کششی میلگرد به میزان تحمل میلگرد در برابر کشیدگی گفته میشود. برای اندازهگیری این مولفه، تستهای مختلفی روی میلگرد در آزمایشگاهها صورت میگیرد. در این تستها نیروی کششی وارد بر میلگرد با یک شیب آرام افزایش پیدا میکند تا نقطه شکست میلگرد در برابر نیروی کشش مشخص شود.
نمونه میلگرد مورد استفاده در آزمایش کششی باید طولی 5 الی 10 برابر قطر آن داشته باشد. در این آزمایش نمونه میلگرد بین دو فک دستگاه مخصوص آزمایش قرار میگیرد و این فکها با شروع آزمایش، میلگرد را به سمت خود میکشند. اولین نیرویی که میلگرد را دچار کشیدگی کند، حداقل نیروی کشش میلگرد نامیده میشود. در نهایت نیروی کشش افزایش پیدا میکند تا میلگرد گسسته یا پاره شود. بعد از انجام آزمایش با انجام محاسبات، مقاومت کششی میلگرد به دست میآید. باید اشاره کرد که تست کشش میلگرد باید در آزمایشگاههای معتبر و توسط دستگاههای کالیبره انجام شود. شما میتوانید تست کششی میلگرد خود را به مجموعه مهندسین مشاور پایا راد بسپارید.


کاشت بولت چیست و چه کاربردی دارد؟
دلایل زیادی وجود دارد که یک سازه بتنی بعد از ساخت به تغییر در نقشه نیاز داشته باشد. از جمله این دلایل میتوان به خطای انسانی یا افت مقاومت قسمتی از سازه اشاره کرد. در این شرایط با کاشت بولت میتوان این نواقص را رفع کرد. همچنین کاشت بولت در اتصال سازهای فلزی به اسکلت بتنی نیز کاربرد دارد. برای مثال شما میخواهید یک ستون فلزی را به فونداسیون بتنی خود متصل کنید.
در این شرایط استفاده از کاشت بولت بهترین گزینه است. باید اشاره کرد که کاشت بولت باید توسط مجریان متخصص و باتجربه صورت گیرد. در این روش یک حفره با قطر استاندارد و مشخص درون سازه بتنی ایجاد میشود و در نهایت یک بولت با استفاده از چسب شیمیایی و مخصوص در سازه نصب میگردد.
قیمت کرگیری به چه عواملی بستگی دارد؟
مولفههای زیادی کرگیری بتن تاثیرگذار هستند. از جمله آنها میتوان به عمق استوانه یا مسیر، قطر کرگیر بتن، ضخامت، جهت، تعداد حفرهها و تراکم آنها اشاره کرد. همچنین نرخ کرگیری به ابعاد پروژه ساختمانی شما نیز بستگی دارد. به همین خاطر نمیتوان عددی مشخص برای قیمت کرگیری بیان کرد.
قیمت کاشت میلگرد چهقدر است؟
باتوجه به این که مولفههای زیادی مانند تعداد میلگرد، مقطع میلگرد، جهت کاشت (عمودی یا افقی)، روش کاشت و نرخ مصوب روز در قیمت کاشت میلگرد تاثیرگذار هستند، نمیتوان عددی دقیق برای هزینههای این روش بیان کرد. همچنین بسیاری از هزینههای جانبی مانند هزینه خرید چسب کاشت میلگرد، مهره، واشر و پلیت نیز میتوانند در میزان قیمت کاشت میلگرد تاثیرگذار باشند.

هزینه آزمایش بتن تازه در آزمایشگاههای معتبر
آزمایشگاههای بتن مطابق با نرخ مصوب، هزینههای آزمایش بتن را دریافت میکنند. این نرخ مصوب به مولفههای بسیار زیادی مانند متراژ پروژه، نوع آزمایش، و تعداد آزمایشها بستگی دارد. همچنین در صورت وجود عدم نتایج مطلوب، هزینه انجام آزمایش بتن در این آزمایشگاهها افزایش پیدا میکند. جهت استعلام قیمت هزینه آزمایش بتن تازه میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

مهندسین مشاور پایا راد؛ بهترین آزمایشگاه بتن در تهران
آزمایشهای بتن باید توسط آزمایشگاههای معتبر و مورد تایید سازمانهای ذیصلاح انجام شوند تا نتایج آنها قابل استناد باشد. به همین خاطر سپردن آزمایشهای سازه خود به یک آزمایشگاه معتبر و دارای تاییدیههای سازمانهای مربوطه اهمیت بسیار زیادی دارد. شرکت مهندسین مشاور پایا راد یکی از بهترین آزمایشگاههای بتن در تهران است که از بهترین نیروها و دستگاههای آزمایش برای بررسی مقاومت، کارایی و سلامت بتن شما استفاده میکند. برای دریافت خدمات شرکت ما در این زمینه، میتوانید با کارشناسانمان تماس بگیرید